Inspiration

A què fa olor la calma?: aromes que milloraran la teva meditació

Ja ho tens tot a punt per iniciar la teva meditació: parets en tons blaus, música relaxant i un coixí perquè estiguis còmode. Què més necessites? Una olor que et relaxi i calmi el teu jo interior.

25 May 2020

La meditació és ideal per connectar cos i ment. Focalitzar-se en inspirar i expirar, tenir consciència de les vibracions del cos i no desconcentrar-te amb elements que desperten els sentits i ens ensenyen a gaudir de l'ara. A més d'aquests beneficis de la meditació, hi ha un altre factor que influeix en el bon desenvolupament d'aquestes sessions: l'olor.

Els experts han detectat que alguns aromes, com el gessamí, el yuzu i la esclarea, influeixen en la relaxació del cos i redueixen les pulsacions en únicament deu minuts. La lavanda pot ser que sigui l'aroma que millor funciona per calmar-te: algunes investigacions apunten que podria ajudar a posar fi a l'insomni lleu, disminuir l'ansietat i disminuir els efectes de segons quins tipus de depressió. Per això, utilitzar la seva aroma en sessions de meditació pot ajudar-te a que aquestes siguin més eficaçes.

L'AROMA DE LA RELAXACIÓ

Si el teu objectiu durant la meditació és trobar l'estabilitat entre el teu jo exterior i interior, afegir una aroma que relaxi et serà de gran ajuda per incrementar la percepció de calma. Acariciar les teves temples amb una loció de lavanda suposa incorporar una fase extra a la teva pràctica de meditació. Està verificat que l'espígol assossega el sistema nerviós simpàtic, que també coneixem com a centre d'estrès. Quan aspiraem la seva olor, el cos i la ment entren en un episodi de relaxació.

Si no ets dels que els agraden els olis, les espelmes aromatitzades poden substituir-los com accessoris de la meditació. En el passat, han simbolitzat la calma. Prendre una espelma i contemplar la flama és d'alguna manera una cerimònia. Quan inspirem i expirem, també absorbeim una fragància relaxant que ajuda a calmar el sistema olfactiu. Inspirar pau i expirar negativitat, en això es centra també la meditació.

LA CONCENTRACIÓ FETA FRAGÀNCIA

Sovint fer meditació pot resultar un mecanisme perfecte per concentrar-se. Si tens molta càrrega de treball, abans de començar, fes una pausa per meditar. La imponent fragància de l'eucaliptus és coneguda per avivar els sentits i activar un sentit d'alerta. Si omples l'habitació d'aquest aroma al meditar, acabaràs la sessió concentrat/da i amb la fortalesa suficient, preparat/da per enfrontar de nou les teves tasques.

Les olors incideixen en els nostres sentiments i emocions però també desperten el teu cervell i cos perquè estigui activat. Quan et preparis per a la següent meditació, no oblidis estar atent a l'olor que envaeix l'espai.

Vols saber més de Rituals?