Flowers by Bornay: Oda al Mediterrani

Nostàlgia, bellesa i sorpresa. La Roca Village s'uneix a l'estudi d'art floral Flowers by Bornay per crear una instal·lació escenogràfica, inspirada en el paisatge mediterrani, que envaeix els bulevards i els balcons del Village.

By La Roca Village

La Perla
Vestit flors

330,00 €

217,80 €

ba&sh
Vestit rosa volants

550,00 €

275,00 €

Marni
Top blau estampat

La naturalesa reclama el seu espai ... també en els carrers del Village. Després de mesos de restriccions -privats de petits plaers com passejar a l'aire lliure-, els nostres sentits (fins fa poc en pausa) anhelen tornar a gaudir de les aromes, els records i les sensacions que transmeten les flors. Parlem amb Joan Xapellí, ànima i fundador del col·lectiu Flowers by Bornay, sobre el despertar emocional de la natura. Les creacions que aquest taller d'art floral contemporani ha dissenyat per a La Roca Village són el millor tribut a l'paisatge mediterrani.

TWINSET
Pantaló curt blanc
Longchamp
Jaqueta de pell patchwork
Adolfo Domínguez
Camisa groga

Què és Flowers by Bornay?

Bornay és una idea i un equip. Darrere del nom estem Fàtima, la Marta, Àlex -que estan amb mi des del primer minut- i jo, que sóc el fundador i director creatiu. Les nostres creacions plasmen els nostres referents, aficions i fonts d'inspiració artística. En el meu cas, còmic, ciència ficció, cinema de terror, música ... Som una floristeria que beu de la cultura popular: relats de Jules Verne, frames de pel·lícules clàssiques, pintors ...

Quines emocions transmet una flor?

No parlem de flors en termes de tendències. Nosaltres busquem una història sensorial. Més enllà del significat d'una flor, juguem amb els records que aquesta flor transmet. A la fin, és una interpretació personal. Potser aquesta flor sigui la preferida d'una persona important en la teva vida, o potser et recordi a la pel·lícula Maria Antonieta ... Juguem amb les sensacions. Per això no ens importa incorporar en l'arranjament flors mentida amb flors naturals.

155,00 €

93,00 €

LIU·JO
Brusa estampat floral

140,00 €

70,00 €

Ted Baker
Camisa rosa estampada

95,00 €

60,00 €

Hackett London
Polo rosa

Com ha canviat la nostra relació amb les flors rere any i mig de confinament?

Ha canviat molt. Però no és una cosa nova. És habitual en temps de guerra o de canvi social. Històricament les zones de conflicte són les que més flors han consumit. Així va ser en els 80, per exemple, en els Balcans.

Què famílies de flors i fruits podem veure a La Roca Village?

La decoració de la Roca Village està inspirada en una decoració enjardinada, d'essència mediterrània. Buganvilias, roses enjardinades de diferents obertures i diferents colors, azalees, lianes de glicines, llimoners ... En definitiva, una instal·lació escenogràfica on la vegetació mediterrània envaeix els carrers del Village.

1.300,00 €

520,00 €

Loewe
Vestit tirants brodat
BOSS
Vestit de puntes brodat amb part de faldilla plissé

320,00 €

192,00 €

Furla
Bolso d'espatlla petita de 1927

Com conviuen tradició i modernitat en el teu ofici?

La modernitat va sorgir perquè mai vaig ser florista. La ruptura neix de la gosadia d'aquell que no forma part del gremi, perquè no té idees ni tècniques preconcebudes. Així, per exemple, vam introduir l'esprai el 2008. Per recrear el fons de la mar i aconseguir una tonalitat fluor, més magenta ... Diguem que ens agrada interpretar arranjaments clàssics -com un bouquet - amb un punt més sofisticat.

Quina és la relació avui entre flors i moda?

Fins fa 15 anys, a Espanya la relació entre art floral i indústria de la moda no era bona. Però gràcies a la feina de les noves generacions, la tendència s'ha invertit i avui la moda espanyola confia en els floristes per donar curs a conceptes més artístics. Una comunió com la que tenen els Estats Units, Anglaterra o França.

150,00 €

75,00 €

Sita Murt
Sobre camisa rallada

225,00 €

139,00 €

KARL LAGERFELD
Faldilla plisada
American Vintage
Kimono flors

A vegades sorgeix fins i tot la màgia: com amb Raf Simons i Mark Colle, o Dries Van Noten i Azuma Makoto ...

És tenir sort i, sobretot, la confiança que nosaltres hem tingut, per exemple, amb La Roca Village, d'algú que aposti per la bellesa de les flors. Posar en valor el treball de l'artista floral, com al seu dia va passar amb els cuiners.

Si haguessis de definir l'essència de Bornay en tres paraules ...

Podria dir agressivitat o ràbia, que són conceptes molt cool. Però em mou la nostàlgia. El 80% del que jo busco és de la meva infància i adolescència. Amb les nostres creacions busquem transmetre bellesa, nostàlgia i sorpresa.

Coach
Vestit préssecs
Etnia Barcelona
Ulleres de sol

995,00 €

647,00 €

Bally
Bossa Lucyle

Virtual Shopping

Descobreix un servei exclusiu de venda a distància.

Més informació

Deixa't consentir

Uneix-te a La Roca Village Membership per rebre ofertes i promocions exclusives.