Estil

Tendència urbana: Bosses per a home

L’última tendència per a home, arribada directament de la galeria de moda urbana de la Setmana de la Moda de Londres, són les microbosses, des de les creuades fins al clutch, les ronyoneres o les bosses tipus “messenger”.

Bosses per a home, ronyoneres, carteres... Tria el model que vulgueu, perquè aquestes meravelles han passat de ser gairebé un tabú a ser una tendènciatotal i absoluta. Dissenyades per a la vida urbana, han omplert les últimes passarel·les, amb famosos com David Beckham o Ryan Gosling disposats a portar-les sempre que poden. Si encara no heu provat la fantàstica sensació d’anar amb les mans lliures, seguiu la nostra guia per aprendre com fer servir aquest complement essencial amb estil.

La ronyonera

Per a aquells que fan la seva primera provatura en la tendència més pràctica de totes, us direm que aquest tipus de bossa és una oferta clàssica però fora de perill per iniciar-vos. La pell les fa modernes però funcionals, i podeu provar el color negre per veure si aquest estil de bossa està fet per a vosaltres. Passeu-vos-les per l’espatlla i porteu-les com una bandolera per portar les vostres coses amb estil.

Què buscar: La mida és important. Hi ha moltes mides de ronyoneres, des de les que són petites com una cartera fins a les més grans, amb tant d’espai com una bossa tipus tote. Penseu què hi voleu transportar i a partir d’aquí trieu.

La bossa tipus “messenger”

Antigament lligada als repartidors de diaris, l’actual bossa tipus “messenger” segueix mantenint la utilitat però hi afegeix una estètica elegant. La podeu adaptar al vostre estil: bosses amb estil de marca o bosses informals per anar a la feina amb transport públic, bosses d’esport retro o de pell de luxe. Ja heu entès el missatge.

Què buscar: Totes les bosses estàndard haurien de portar corretges ajustables, tancaments amb sivella i butxaques. Podeu mantenir l’estil clàssic amb la solapa doblegada per damunt o fer-ho més sofisticat i inclinar-vos pel cosí segon de la bossa “messenger”, el satchel.

La cartera de marca

Amb un estil unisex desafiador, la cartera de mig litre per a home va agafar tot el protagonisme durant la setmana de la moda que va tenir lloc el mes passat, on les marques de luxe van presentar nous models per a home. Aquest accessori, que crida l’atenció i es pot portar a la mà com un clutch o bé creuat a l’esquena, és molt més que un simple contenidor per posar-hi coses.

Què buscar: Durant la primavera de 2020, l’important seran els detalls, amb sivelles cridaneres i corretges amb cadenes, borles i serrells, que afegeixen interès als colors vius i als dissenys estructurats. I com més petita sigui la bossa, millor

La corretja espagueti

S’han acabat les corretges de guitarra. Si hem après alguna cosa durant la setmana de la moda, és que, com més prima sigui la corretja, millor. Les corretges ultraprimes, que en un temps van ser jurisdicció exclusiva de les bosses femenines i que es portaven amb total confiança creuades a l’esquena, prenen nova vida amb el ressorgiment de les bosses per a home.

Què buscar: Segur que voleu tenir totes les coses ben guardades i segures, però heu de saber que és possible que aquestes corretges no puguin aguantar pesos gaire grans. Deixeu l’equipatge a casa i opteu per materials resistents com ara la pell o el niló trenat.