Evenementen

The Bicester Village Shopping Collection op weg naar Milan Fashion Week

Samen met Camera Nazionale della Moda Italiana, de nationale kamer voor Italiaanse Mode, werken we aan een film over de meest pientere rijzende modesterren.

12 February 2020

The Bicester Village Shopping Collection helpt aanstormende talentvolle ontwerpers al 25 jaar bij het verwezenlijken van hun creatieve en commerciële potentieel. Dit is immers onderdeel van hun belofte om een duurzame modebranche te bevorderen. Deze maand hebben we speciaal voor aanstormend talent uit Afrika samen met Camera Nazionale della Moda Italiana (CNMI) een ruimte tijdens Milan Fashion Week gecreëerd. Daarnaast hebben we in Fidenza Village de film ‘Inspired by Night’ gemaakt, waarin het werk van een aantal van deze uitzonderlijke talenten aan bod komt.

Watch 'Inspired by Night'

De 2020 Fashion Market Hub – het dynamische platform voor opkomende ontwerpers van CNMI tijdens Milan Fashion Week – besteedt aandacht aan vijf veelbelovende ontwerpers die de krachtige identiteit van Afrikaanse mode versterken. Thebe Magugu (de eerste Afrikaan die ooit de LVMH-prijs heeft gewonnen), Maison ARTC, Omer Asim, Gozel Green en Studio 189 zijn geselecteerd door Sara Sozzani Maino, directeur bij Vogue Talents, om hun collecties in de showcase ‘Africa Now’ in de Fashion Market Hub te presenteren. Alle vijf ontwerpers nemen ook deel aan het Mentorship Programme van The Bicester Village Shopping Collection, een programma van 12 maanden met op maat gemaakte masterclasses. Op deze manier krijgen ze de kans om hun geavanceerde creaties naast die van de titanen van de mode te laten zien.