Bestemming

48 uur in Parma met influencers Marina Semenova en Nastasia Nikonova

De Russische sociale sterren verkenden de Parma-regio van Italië voor een wintervakantie.

01

Dag één

“Nadat we gisterenavond zijn aangekomen in Milaan Malpensa (@pullya), zijn Nastasia (@pullya) en ik meteen gaan slapen in het Grand Hotel Salsomaggiore. We hadden ons schoonheidsslaapje nodig voor een drukke dag,” zegt Marina Semenova (@memmarie).

“Als eerste op het agenda stond shopping in Fidenza Village waar we in alle boetieks snuisterden – Baldinini, Patrizia Pepe, Pinko en P.A.R.O.S.H. waren onze favorieten.”

“Het was leuk om begroet te worden door een Russisch sprekende gastheer in The Concierge, de VIP-ruimte van de Village,” zo zegt Nastasia. “Zodra we de boetieks verkend hadden, stopten we voor een heerlijke lunch bij Villano, waar lokale Parma-heerlijkheden worden opgediend op fel gekleurde borden en verse pasta voor je neus wordt bereid.”

“Op onze eerste avond trokken we naar Tabiano Castle, een oud gehucht in de nabijgelegen heuvels, voor sightseeing en een avondmaal. Het restaurant maakt gebruik van groenten, fruit en kruiden die in de tuin en boomgaard werden gekweekt.”

Zodra we de boetieks hadden verkend, stopten we voor een heerlijke lunch bij Villano, waar lokale Parma-heerlijkheden worden opgediend op fel gekleurde borden en verse pasta voor je neus wordt bereid.

Nastasia Nikonova

Influencer

02

Dag twee

“De ongelooflijke spa in het hotel was een weldaad in de ochtend. Het is uniek vanwege zijn bronwater, dat verjongende eigenschappen heeft,” zegt Marina. “Na het ontbijt kregen we een rondleiding in het historische Piazza Giuseppe Garibaldi – dat is het hart van Parma en er zijn veel Romeinse gebouwen om te bezichtigen.”

“Van hieruit genoten we van een heerlijke lunch in een delicatessenzaak genaamd Sorelle Picchi, waar we konden proeven van de beste Parma-ham in de regio,” zo zegt Nastasia.

“Onze laatste namiddag brachten we door met het verkennen van de meest populaire attracties van de streek. We hielden halt bij Galleria Nazionale di Parma – waar kunstwerken van Leonardo da Vinci worden tentoongesteld – en het Enzo Ferrari Museum, waar we onze vaardigheden testten in een F1 simulator.”

Ontdek Parma en Fidenza Village.