Lifestyle

Vijf food trends om te proberen in 2020

Jordi Barri – eigenaar van duurzaam restaurant Flax & Kale – vertelt hoe we ons eetpatroon kunnen boosten met deze gezonde ingrediënten.

01

Kombucha

“Het is een drankje dat bijna geen suiker bevat, dus in een tijdsgeest waar suikers – voornamelijk geraffineerde suikers – uit den boze zijn, is Kombucha erg aanlokkelijk. Meer nog, suiker blijkt niet het probleem te zijn. Over de hoeveelheid suiker daarentegen wel.

“Kombucha is gezond en bevat probiotica, een belangrijk bestanddeel dat het immuunsysteem boost. In tegenstelling tot bittere hyper gefermenteerde drankjes, hebben de laatste versies van Kombucha een heerlijke smaak.”

02

Kurkuma

“Bij Flax & Kale verwerken we de superfood Kurkuma in onze cakes, enkele sapjes (zoals bijvoorbeeld Forever Young) en zelfs een donut. Het is een uitstekende antioxidant en natuurlijk virus werend.

03

Groente proteïnen

“Plantaardige diëten kunnen evengoed proteïnerijk zijn dankzij ingrediënten zoals erwten, kikkererwten en linzen – allemaal makkelijk verteerbaar. Het stigma doorbreken, dat men rundvlees nodig heeft voor een goede proteïne inname, ligt aan de basis van het succes van plantaardige burgers.

“De industrie is vandaag de dag steeds opzoek naar de puurste, meest kwaliteitsvolle en biologisch beschikbare groenteproteïne bronnen. In het proces daarvan stimuleren we de zorg voor de planeet en verminderen we het aantal dieren dat gedood wordt.”

04

Zeewier

“Eetbaar zeewier of, ‘Nori’ in het Japans, wordt normaal gesproken enkel gegeten in Japanse restaurants, in sushi of in een salade. Er zijn echter verschillende manieren om Nori te serveren. In Galicië in Spanje bijvoorbeeld, wordt er massaal zeewier geoogst. Het is rijk aan jodium en uitstekend voor je gezondheid. Het is de bladachtige groene groente die afstemt van de zee en als ze goed klaargemaakt wordt, is de smaak niet te evenaren.

05

Kool

“Deze bladachtige groene groente is, in tegenstelling tot andere etenswaren, zeer voedingsrijk én caloriearm. Het zou misschien een saai dieet worden, maar mensen zijn wel degelijk in staat om enkel op groenten te overleven. Bij Flax & Kale gebruiken we kool als inspiratie voor talrijke gerechten. We proberen de kooktemperatuur van de kool zelfs zoveel mogelijk te beperken tot maximum 48 graden, zodat bepaalde gezonde eiwitten niet verloren gaan tijdens het kookproces.

Word lid van Privilege

Exclusieve aanbiedingen, speciale toegang tot shopping evenementen, uitnodigingen voor Private Sales, traktaties en leuke beloningen en onmisbare extra’s van je favoriete boetieks.

  • Boetieks

    The world's most exciting designers

    Ontdek
  • Bereikbaarheid

    Zo bereik je de Village

    Lees meer