Evenementen

Creativiteit, het domein van vrouwen

Ter ere van Internationale Vrouwendag zetten we een aantal vrouwelijke creatievelingen in het spotlicht die we onlangs hebben gepresenteerd in The Bicester Village Shopping Collection.

Rosie McGuinness

Deze in Londen gevestigde artieste zoekt een middenweg tussen tekeningen van mensen en mode-illustraties en brengt de tijdloze stijlvolle figuren die we over de hele wereld zien op de eerste rijen en Instagram. Rosie heeft al gewerkt met namen als Dior, het Victoria & Albert museum in Londen en The New York Times en ze zette haar creatieve vaardigheden in voor de campagne ‘Front Row’ van Bicester Village nabij Londen. Daar waren met de hand getekende figuren – gemaakt met pen, inkt en verf – te zien die vol zelfvertrouwen langs de etalages van de boetieks van de Village schrijden.

Leti Sala

Thema's als creativiteit, vrouwelijkheid, mode en individualiteit komen steeds weer terug in de werken van Leticia Sala. Ze behoort tot de nieuwe generatie ‘Instadichters’, die helpen om poëzie te transformeren “van een elitair literair genre naar een democratische en toegankelijke expressie”. De in Barcelona gevestigde schrijver heeft samengewerkt met de Catalaanse zangeres Rosalía voor de hits Bagdad en Altura. En dit jaar bracht ze haar eigen lyrische verzen naar La Roca Village nabij Barcelona. Hier bedekken tien korte gedichten over de vrouwelijke identiteit in een tijd van sociaal netwerken de façades van boetieks. Ze heroveren de kracht van woorden in een maatschappij die gedreven wordt door beelden.

Donna Adi

Donna Adi

Illustrator Donna Adi won de collectieve verbeelding van Instagram toen haar cartoonachtige tekeningen op modefoto's viraal gingen. In januari gaven we deze in Los Angeles geboren en in Parijs wonende artieste de opdracht ons te helpen om wat speelsheid aan te brengen in de campagne ‘Let Yourself Glow’ van The Bicester Village Shopping Collection. De resultaten – denk aan smeltende bomberjacks, handtassen met oogjes en geanimeerde glinstertjes – zijn in alle Villages een hit.

“Ik noem mijn kunstwerken 'magisch realisme’ omdat ik je een ander element kan geven... Ik kan je laten geloven in iets dat veel sterker is dan slechts een foto,” licht Donna toe.

Gráinne Bath Enright

De in het Ierse Kildare gevestigde artieste Gráinne Bath Enright is gepassioneerd over de natuur. Dit is duidelijk te zien in haar op de tuinen van Cotswold geïnspireerde scenes die vorig jaar met kerst de etalages van boetieks sierden. Als het op inspiratie aankomt, zegt ze: “Ik hield altijd al van het idee om werelden te ontwerpen – ik las dolgraag fantasy-boeken.”

Het was haar liefde voor detail die haar ertoe aanzette om pennen en aquarel te gebruiken als middel. En dit leidde tot de creatie van haar eerste collectie kunstprints in 2018.

Nikki Tibbles

Vier jaar lang was Nikki Tibbles degene die onze Villages omtoverde tot prachtige, bloeiende tuinen met behulp van haar bloeiende bloemendisplays en weelderige landschappen. “Ik heb installaties die te perfect zijn nooit mooi gevonden – er is chaos in de natuur en dat fascineert me," aldus de oprichtster van Wild at Heart. Haar werken zijn geliefd bij beroemdheden en ze werkt voor namen als Chanel, Christian Dior, Claridge’s en Kensington Palace. Duurzaam tuinieren speelt voor haar ook een belangrijke rol in het ontwerpproces. Ze licht toe: “In onze ontwerpen voor The Bicester Village Shopping Collection gebruiken we altijd planten die het hele jaar door groeien, zodat we niet elk seizoen iets nieuws hoeven te planten.”

“Ik noem mijn kunstwerken 'magisch realisme’ omdat ik je een ander element kan bieden... Ik kan je laten geloven in iets dat veel sterker is dan een gewone foto.

Donna Adi

Illustratrice

Donna Adi

Julia Michel

“Ik ben opgegroeid in een creatieve omgeving en raakte geïnspireerd door foto's, oude tijdschriften en ansichtkaarten,” zegt Julia. Deze artieste is verantwoordelijk voor de transformatie van de etalages van de boetieks van Ingolstadt Village nabij München. Deze werden tijdens de laatste kerst opgesierd met magische illustraties die op het bos zijn gebaseerd.

Ze is van origine grafisch ontwerper en is afgestudeerd aan de Kosygin universiteit in haar geboortestad Moskou. Julia maakte de overstap naar illustraties en balanceert nu tussen digitale en analoge kunst. Soms combineert ze beide kunstvormen voor speciale effecten.

Ilaria Faccioli “Al van kinds af aan lees ik geïllustreerde boeken en dat heeft me deels geïnspireerd om een kunstenares te worden. Er was één boek in het bijzonder dat ik telkens opnieuw heb bekeken, totdat het versleten was: Tante Stagioni van Satomi Ichikawa,” zegt grafisch ontwerper Ilaria Faccioli. “En mijn twee kinderen – zij zijn een continue bron van inspiratie.”

Deze in Milaan gevestigde artieste heeft gewerkt voor Hearst Magazines en MaxMara. Tegenwoordig helpt ze bij de transformatie van de etalages van boetieks van Fidenza Village voor de kerstperiode. Ze koestert haar loopbaan die haar de mogelijkheid biedt om “mijn verbeelding en mijn technische vaardigheden op een creatieve manier te combineren”.

Kristina Suvorova

“Elke dag staat bol van de inspiratie,” zegt de in Frankfurt gevestigde artieste Kristina Suvorova. Haar op de natuur geïnspireerde illustraties bij Wertheim Village luidden het begin van de feestdagen in. “Afhankelijk van hoe ik me voel, richt ik me op heel verschillende dingen."

De ideologie dat ‘het de kleine dingen zijn die ertoe doen’ is van essentieel belang voor deze illustratrice die haar nieuwsgierigheid en haar liefde voor de natuur, stilte en verborgen schoonheid in haar abstracte kunstwerken verwerkt. Ze verbergt grootse verhalen in de kleinste details dus je moet even goed kijken.

Nina Minnebo

Dit jaar bracht de Belgische schilderes Nina Minnebo haar vrolijkmakende muurschilderingen naar Maasmechelen Village nabij Brussel toen ze de replica van Manneken Pis, VIP Lounge, 'LOVE’- en ‘HAPPY’-borden en de kunstruimte van de Village transformeerde met haar werken.

Ze is gespecialiseerd in abstracte kunst en haar werken tonen heldere en levendige tinten, die ze in lagen combineert om een spectaculaire regenboog te creëren – dit alles in een poging om de kijker terug te brengen naar de kindertijd.

Ontdek dit jaar deze getalenteerde creatievelingen en nog veel meer in The Bicester Village Shopping Collection.

  • Openingsuren

    Alle restaurants openen om 9h30 en blijven open na sluitingstijd van de boetieks.

    Lees meer
  • Bereikbaarheid

    Zo bereik je de Village

    Lees meer