Stijl

Maatpakken met een twist

Laten we je voorstellen aan Daisy Knatchbull: de ontwerper die haar ervaring uit de Londense Savile Row gebruikt om een ​​revolutie teweeg te brengen in maatwerk in dameskleding.

Na jaren gewerkt te hebben als communicatiedirecteur van Huntsman, op Savile Row in Londen, heeft ontwerper Daisy Knatchbull het een en ander geleerd over maatwerk, knippen en vormgeven. En nu past de jonge ster deze kennis en expertise toe op haar onlangs gelanceerde merk The Deck, dat gespecialiseerd is in maatwerk voor 'krachtige, mondige en onverschrokken' vrouwen.

Als de eerste vrouw die de traditionele hoge hoed en de staarten van een heer droeg naar Royal Ascot (het hoogtepunt in de Britse paardenrenkalender), is Daisy bekend geworden om haar kenmerkende stijl, die vaak een broekpak, een bijpassend vest en sneakers bevat.

We spraken de ontwerper voor haar tips over het beheersen van de trend en voor de inside scoop over haar gloednieuwe lancering.

01

Wat inspireerde de lancering van je merk?

"Na het dragen van een hoge hoed en een staart bij het Royal Ascot event in 2016, deed de reactie van vrouwen en de pers me beseffen dat de schoonheid en elegantie van het maatwerk jammer genoeg niet beschikbaar was voor vrouwen op dezelfde manier als voor mij. Dus besloot ik om de sprong te wagen en zo probeer ik het verschil te maken."

"Er is nooit een betere tijd geweest om vrouw te zijn; tussen de trend van het pak en de opkomst van vrouwelijke empowerment, kon het openen van een kleermaker exclusief voor vrouwen niet perfecter zijn geweest."

Er is nooit een betere tijd geweest om vrouw te zijn; tussen de trend van het pak en de opkomst van vrouwelijke empowerment, kon het openen van een kleermaker exclusief voor vrouwen niet perfecter zijn geweest.

Daisy Knatchbull

Designer

02

Wie inspireert je?

"Ralph Lauren, Jo Malone en, meer recentelijk, Mo Gawdat [voormalig Chief Business Officer van Google X en auteur van Solve for Happy] - iedereen heeft een beetje "hem" nodig in hun leven, vooral op dit moment."

03

Wie zou je graag willen kleden?

'Lauren Hutton, Letitia Wright, Phoebe Waller Bridge, Beyoncé, Ellen DeGeneres, Olivia Coleman, Zoe Kravitz, Elle McPherson, Oprah en natuurlijk de hertogin van Cambridge.

'Ik had ook graag veel vrouwen uit het verleden gekleed, waaronder Bianca Jagger, Jane Birkin, de prinses van Wales en Katherine Hepburn.'

Er gaat niets boven het moment dat een vrouw zichzelf ziet in een pak dat voor haar is gemaakt. Ze wordt langer, en straalt meer zelfvertrouwen uit.

Daisy Knatchbull

Designer

04

Van welk onderdeel van je werk geniet je het meest?

“De vrijheid en opwinding om zo gepassioneerd te zijn over iets en het te kunnen realiseren! En natuurlijk zoveel vrouwen helpen, die tot nu toe niet hebben kunnen vinden wat ze zochten. Er gaat niets boven het moment dat een vrouw zichzelf ziet in een pak dat voor het eerst voor haar is gemaakt. Je kunt haar letterlijk groter zien worden, met meer zelfvertrouwen. Het is het beste gevoel dat ik kan wensen! "

05

Heb je nog schoonheidstips?

“Sinds de start van het bedrijf heb ik voor het eerst in mijn leven last van een slechte huid. Het is een lang en moeizaam proces geweest om iets te vinden dat voor mij werkt, maar ik ben eindelijk overgegaan op plantaardige huidverzorging en kan een echt verschil zien. ‘By Sarah London’ en ‘Votary’ zijn mijn nieuwe favoriete merken! "

06

Wat zijn de volgende stappen?

"We proberen zoveel mogelijk geweldige vrouwen uit alle hoeken van de wereld te bereiken. De VS wordt volgend jaar voor ons een grote stap - we willens tarten met trunk shows in New York en Los Angeles dit jaar. We zijn ook op zoek om een aantal spannende nieuwe stukken aan ons aanbod toe te voegen: waaronder jumpsuits en jassen! "

07

Pakken voor dames bij Maasmechelen Village

279,00 €

161,10 €

Xandres
Witte Blazer

169,00 €

98,10 €

Xandres
Gestreepte broek

395,00 €

319,00 €

Coach
Small Jade shoulder bag