De geheimen achter onze landschapsarchitectuur

Elk jaar, als de lente weer in het land is, wordt Maasmechelen Village een oase van bloeiende planten en bomen.

23 April 2020

Vanuit de omgeving wordt een voorraad naar het dorp gebracht om zo het erfgoed van onze regio te eren. Trouwe gasten genieten van een nieuwe landschapservaring telkens ze terugkomen. Het ritme van de seizoenen volgend, beloven we immers telkens nieuwe bloemen, kleuren en vormen.

Wist je dat er meer dan 1000 planten en bloempotten in de Village staan? Buxus, taxus en laurier vormen een vast onderdeel van onze landschapsarchitectuur. De bloemenpracht bestaat onder andere uit rozen, geraniums, hortensia's en camelia's (de favoriet van Coco Chanel).

Achter elke hoek schuilt een uniek Instagramwaardig moment dat onze gasten naar hartenlust kunnen delen. De meest favoriete zijn de wijnstokken naast de boetiek van Sun Fashion Lab en de platanen voor de Twin Set-boetiek.

De tekst gaat verder na de foto's

1

4

Een team van drie tuiniers werkt drie tot vier dagen per week - van het eerste concept tot het kiezen van de planten en bloemen tot het planten, maaien, wieden en snoeien. Het grootste deel van hun werk is voltooid vóór 10.00 uur, zo worden onze gasten nooit gestoord tijdens het winkelen of hun restaurantbezoek. Veel bezoekers echter, vooral degenen die van ver zijn gereisd, stellen steevast vragen om meer te weten te komen over de keuze en herkomst van onze bloemen en planten.

Voor een zo duurzaam mogelijk onderhoud gebruiken we regenwater om al dat moois te onderhouden. We putten uit een reservoir dat wordt gevuld met regenwater dat wordt opgevangen in de oude mijn.

Herfst en winter zijn meer een uitdaging. Tijdens deze seizoenen is het de taak om het landschap net zo aantrekkelijk te maken als in de zomer - ook al lijkt de natuur in slaap te zijn gevallen!

Laurens

Gardener at Maasmechelen Village

Voor onze tuiniers zijn de beste seizoenen van het jaar lente en zomer. Tijdens deze periode komt al hun harde werk tot bloei en vaak op de meest spectaculaire manieren. Voor onze tuinman Laurens, is het mooiste stukje groen "Zonder twijfel de perenbomen voor de Levi-boetiek. Ze voegen een gevoel van country chique toe en geven een gezellige toets. Zo mooi en verrassend. Herfst en winter zijn meer een uitdaging. Tijdens deze seizoenen is het de taak om het landschap net zo aantrekkelijk te maken als in de zomer - ook al lijkt de natuur in slaap te zijn gevallen!"

Niets van dit alles zou natuurlijk mogelijk zijn zonder de passie en toewijding van onze tuinmannen - evenals zonder de hulp van onze Operations and Security-teams!