What's on

How to hit reset

Dit jaar draait het allemaal om de digitale detox

Of het nu onze sociale agenda's, trainingsregimes of rommelige Instagram-feeds zijn, we willen allemaal graag met een schone lei beginnen. Influencer Diipa Büller-Khosla en Fins model Otto Seppalainen delen hun tips om de digitale informatie uit te schakelen en opnieuw te beginnen.

01

Geef prioriteit aan je evenwicht tussen werk en privé

“Bij het ouder worden, heb ik geleerd dat je niet tegen elke gelegenheid en elke deal ja hoeft te zeggen,” zegt Diipa. “Leren nee te zeggen en weten wat de belangrijkste momenten zijn - degene waarvoor je al het andere opzij schuift - is de grootste stap. Als het de 30e huwelijksverjaardag van je ouders is, ongeacht welke campagne er aan komt, zeg je gewoon nee."

02

De toevloed van informatie uitschakelen

“Ons leven is zo mentaal stimulerend dat het belangrijk is om alle berichtgeving af te sluiten en gewoon te verdwalen in je gedachten,” zegt Otto. “Ik kom uit Finland en een groot deel van onze cultuur bestaat uit het doorbrengen van de zomer in een hut in de bossen. Helaas hebben we wifi, maar zelfs een dag aan het water en in de natuur doorbrengen is zo verjongend - je voelt je herboren.

“Voor mij is [een digitale detox] het makkelijkst in het gezelschap van mijn goede vrienden en familie,” zo zegt Diipa. “Mijn man en gezin zijn daar erg streng in. Als we aan tafel zitten of op vakantie zijn, nemen ze letterlijk gewoon de telefoon uit mijn hand en zeggen dat ik van de zonsondergang moet genieten."

03

Stel doelstellingen voorop

"Mijn goede voornemens zijn om in het moment te zijn, meer aanwezig te zijn en een evenwichtig leven te leiden," zegt Diipa. “Vorig jaar heb ik veel gewerkt en familie en vrienden een beetje op een laag pitje gezet. Ik denk dat iedereen als doel zou moeten hebben om beide te doen: hard werken maar ook tijd maken voor vrienden en familie.”