Style

Timberland x Ræburn | Iconische designs met een duurzame twist

Brits designer Christopher Raeburn geeft een aantal van de meest iconische Timberland-designs een edgy make-over in duurzame materialen.

Het is misschien wel één van de coolste capsulecollecties van deze herfst en winter: voor Timberland x Ræburn hermaakte Brits designer Christopher Raeburn een aantal van de meest populaire designs van het iconische merk in extra duurzame stoffen.

Highlights uit de collectie zijn onder meer de Brooklyn Fabric Mid Hiker voor heren, de Delphiville Fabric Mid Hiker voor dames, de Weatherbreaker Waterproof Jacket en de Fleece Backpack. Alle stukken werden opnieuw samengesteld met biologische en gerecycleerde materialen zoals onder meer het bekende ReBOTL™-materiaal van Timberland zelf.

Doorheen de collectie trekt geometrische colorblocking de aandacht. Basistinten zoals rood, grijs, zwart en olijf werden verwerkt in opvallende designs die de perfecte combinatie bieden van mode en functionaliteit. Het kenmerkende Timberland x Ræburn-label werd als opvallend accent verwerkt in koordjes, ritsen en patches op strategische plaatsen.

Raeburn begon het designproces door de originele Timberland-silhouetten opnieuw samen te stellen met materialen uit oude militaire parachutes. Deze unieke stukken dienden vervolgens als inspiratie voor de Timberland x Ræburn herfst- en wintercollectie, die overal biologische en gerecycleerde materialen inzet – onder meer ook het eigen ReBOTL™-materiaal van het merk. ReBOTL™ bestaat voor minstens 40% uit gerecycleerd plastic en helpt zo de overvloed aan plastic op stortplaatsen en in oceanen over de hele wereld terug te dringen.

1

3

Timberland en Raeburn sloegen voor het eerst de handen in elkaar in 2018, voor een kledingcollectie. Later dat jaar kondigden ze een meer uitgebreide samenwerking aan waarbij Raeburn zou optreden als wereldwijd creatief directeur van het merk. Volgens Timberland is die samenwerking de perfecte aanvulling op de toewijding van het merk om producten op een verantwoorde manier te produceren en het gebruik van gerecycleerde, biologische en hernieuwbare materialen verder uit te breiden.

Ontdek de Timberland x Ræburn-collectie vanaf nu in de Timberland-boetiek.

Exclusief in The Bicester Village Shopping Collection

180,00 €

120,00 €

Timberland
Men's brooklyn pewter fabric 6 inch boots

350,00 €

234,00 €

Timberland
Men's raeburn puffer jacket

320,00 €

214,00 €

Timberland
Men's raeburn ravine jacket