STYLE

Investment pieces: de tips van Matthias Geerts

We nodigden dj Matthias Geerts uit in Maasmechelen Village en vroegen hem een selectie tijdloze herfstlooks samen te stellen. Hij vertelt waarom duurzaamheid voor hem centraal staat en deelt zijn beste tips om je eigen investment pieces te scoren.

Items vinden die extra lang meegaan is één van de passies van Matthias Geerts. Voor hem zijn het “het materiaal, de kwaliteit en de afwerking” die het de moeite waard maken in een stuk te investeren. “Goedkopere materialen gaan niet op dezelfde manier mee,” legt de 26-jarige Antwerpse dj uit.

Vorig jaar kocht ik een puffer jacket, en dit jaar ga ik voor een trenchcoat. Gewoon omdat ik weet dat die nooit dateren.

Matthias Geerts

DJ

Met dé trends van de herfst in zijn achterhoofd kwam Matthias langs in Maasmechelen Village, op zoek naar tijdloze essentials voor het komende seizoen – en ver daarna. Een overhemd van Sandro trok als eerste zijn aandacht, op de voet gevolgd door een portefeuille van Prada. Toch koos hij uiteindelijk de BOSS x Russel Athletic trenchcoat als investment piece van de dag.

BOSS x Russel Athletic combineert de stoere, sportieve stijl van Russel Athletic moeiteloos met de verfijnde designerlijnen van BOSS. De recente capsulecollectie bevat alles van shorts en sweatshirts tot sportschoenen en trenchcoats. Matthias koos de trenchcoat omdat die “nooit uit de mode raakt en perfect is voor de overgang van zomer naar herfst.”

Voor het samenstellen van je eigen collectie investment pieces raadt Matthias aan om goed naar de materialen te kijken: “T-shirts en hoodies van 100% katoen behouden hun vorm veel beter dan hun polyester tegenhangers. Ze gaan een stuk langer mee en brengen veel minder schade toe aan de planeet. Duurzame, slijtvaste stukken zijn altijd de investering waard.”

Bovendien heeft Matthias nog een tip als het om samenwerkingen zoals BOSS x Russel Athletic gaat: “Collecties die in samenwerking worden ontwikkeld, bevatten vaak unieke of eigenzinnige items, maar dat wil niet zeggen dat die items geen leven lang kunnen meegaan. Het is altijd een goed idee om collecties te zoeken die niet recht van de catwalk komen. En dan is Maasmechelen Village de perfecte plaats om te beginnen!”

Word member

Exclusieve aanbiedingen, speciale toegang tot shopping evenementen, uitnodigingen voor Private Sales, traktaties en leuke beloningen en onmisbare extra’s van je favoriete boetieks.