Inspiratie

Je persoonlijke trainer op zak

Geen tijd om naar de fitness te gaan? Ontdek de volgende tips om je gezondheid een boost te geven.

Of je nu thuis aan het sporten bent of kilometers op straat aflegt, je bent niet de enige die een nieuw gevonden fitnessroutine heeft. Maar hoe blijf je gemotiveerd als je ook wil genieten van zonnige middagen in het park, Netflix avondjes en Zoom catch-ups? We vroegen het aan de experts...

01

Maak het jezelf gemakkelijk

Hoewel een goede opwarmingsroutine cruciaal is om je spieren los te maken, is het ook de gemakkelijkste manier om je geest aan boord te krijgen. Voeg een langzame stretch van vijf minuten toe voordat je begint aan je workout - en vergeet niet om dit na de training te herhalen. Niemand wil nog dagen stijf zijn.

02

Volg je vooruitgang

Of je nu traint voor een wedstrijd of gewoon in vorm wilt komen, door jezelf een doel te stellen blijf je gefocust. En er zijn tal van apps die datagedreven coaching aanbieden die je echt zullen helpen om je fitnessprestaties te verbeteren. Kijk maar naar Nike's Run Club-app of Under Armour's MapMyRun. Met beide kan je doelen stellen, gepersonaliseerde trainingsplannen maken, audiocoaching ontvangen en overal nieuwe routes ontdekken. Een virtuele coach op zak!

03

Wees geduldig

Het is niet erg als je op dit moment niet top bent - iedereen start als beginner. Asics raadt aan om af te wisselen tussen hardlopen en lopen: probeer een snel wandeltempo en verhoog geleidelijk het aantal minuten dat je loopt. En zet door: het duurt 21 dagen om een nieuwe gewoonte op te bouwen!

04

Kies voor de juiste outfit

Professionele trainers zijn één ding, maar iedereen weet dat een goede workout-garderobe essentieel is om van de bank af te komen. Investeer in hoogwaardige leggings, hardloopkleding en sportschoenen die je prestaties verbeteren en er goed uitzien in actie.

Onze keuze: ASICS sneakers met geltechnologie en een waterdichte jas van Nike - je hebt geen excuus nodig om binnen te blijven als het regent.

05

Kies de juiste soundtrack

Met de juiste playlist, blijf je gemotiveerd tijdens langere runs. Bovendien helpen ze je indien nodig, om het tempo op te voeren.