Inspiration

Artieste Beatriz Ramo legt uit hoe je kleuren kan inzetten voor mindfulness

De illustratrice deelt haar inspiratie tijdens deze ongewone tijd en vertelt ons waarom het nu het uitgelezen moment is, om creatief te worden.

Kleurboeken voor volwassenen zijn al jaren een ‘ding’, maar nooit eerder waren de voordelen ervan zo belangrijk. Kleuren maakt de geest helder, moedigt creatief denken aan en verbetert je humeur - precies wat we nodig hebben terwijl we allemaal thuis blijven.

Voor de in Madrid gevestigde kunstenaar Beatriz Ramo ([@naranjalidad]) - die vorig jaar de ramen van de boetieks in La Roca Village versierde - is illustratie haar passie en een belangrijke uitlaatklep. We spraken met haar over hoe je thuis creatief kunt worden...

'Ik ben zo blij dat ik mij volledig kan toeleggen op illustreren.'

Beatriz Ramo

@Naranjalidad

01

Hoe zorg je ervoor dat je creatief kan blijven?

"Mijn dag is niet veel veranderd: het werk van een illustrator is altijd behoorlijk eenzaam en ik ben gewend om lange tijd alleen te werken. Ik heb goede en slechte dagen als het gaat om mijn kunst. Ook als ik een slechte dag heb probeer ik te tekenen - het werkt voor mij genezend om iets te creëren, wat het ook is. "

02

Wat inspireert je op dit moment?

"Muziek, boeken en films ... tegenwoordig kijk ik veel meer films dan normaal! En ik volg zoveel inspirerende artiesten op Instagram dat ik er niet één kon kiezen!

'Eerst focus ik op het idee. Daarna werk ik aan het beeld dat het beste past bij de boodschap die ik wil overbrengen.'

03

Waar kijk je naar uit?

"Ik wil echt terugreizen naar mijn geboorteplaats Alicante - om het strand te bezoeken, rijst te eten (een delicatesse die je moet proeven in de eetcultuur van Alicante) en mijn oma te knuffelen."

Breng de artiest in je naar boven

Vergeet niet om met ons je creaties te delen op sociale media!

Check out the illustrations...

1

3