Bezoek

Kunst in de Village

Kunst is een essentieel onderdeel van het leven in de Village. Deze maand transformeert beeldend kunstenaar Eva Lynen onze winkelboulevard met haar kleurrijke kijk op een modieuze herfst. Plan nu je bezoek om haar werk van dichtbij te ontdekken!

In de loop van de jaren passeerden in Maasmechelen Village heel wat spraakmakende samenwerkingen met lokale en internationaal gerenommeerde artiesten de revue. Van pop-up kunstgalerijen tot street art en de mooiste installaties: intussen maakt kunst onlosmakelijk deel uit van de Village-levensstijl. En voor onze eigen projecten maken we er een punt van om voorrang te geven aan jong talent van eigen bodem.

Jong lokaal talent

Voor de invulling van de vele kunstinstallaties in de Village werkt Maasmechelen Village vooral samen met jong lokaal talent. We vragen regelmatig aanstormende lokale kunstenaars om de spirit van de Village tot leven te brengen in unieke kunstwerken die bijdragen aan de Village experience. Onze huidige ‘huisartiest’: Eva Lynen, een Vlaamse beeldend kunstenaar en illustrator met frisse ideeën die bekend staat om haar kleurrijke, speelse stijl en uniek gevoel voor compositie. Dit seizoen vroegen we haar om de Village te verrijken met haar kijk op een modieuze herfst.

Het perfecte canvas

Eva Lynen is met deze samenwerking niet aan haar proefstuk toe. Ze zorgde ook voor de kleurrijke werken die nu in de Village te zien zijn als onderdeel van de zomerinstallatie. Een geweldige ervaring, vertelt ze zelf:

Ik vond het heel leuk om voor de verandering eens buiten aan het werk te zijn. De Village is een zeer kleurrijke plek die bruist van het leven. Het perfecte canvas voor mijn kunst!

Eva Lynen

Artist

Don't miss it

De nieuwe werken van Eva Lynen zullen doorheen de Village te zien zijn tot 31 oktober. Plan nu je bezoek om haar werk van dichtbij te ontdekken!