Style

Polo Ralph Lauren | Alles over het iconische polo shirt

Er zijn maar weinig items die zo'n iconische status hebben verworven. We bekijken hoe het poloshirt -synoniem aan Polo Ralph Lauren - is ontstaan.

"Een polospeler als afdruk op je poloshirt hebben, staat onrechtstreeks voor kwaliteit. Langs de andere kant, zijn het de vele kleuren die het shirt geweldig maken" aldus Ralph Lauren over het iconische poloshirt van zijn merk.

Het poloshirt, dat voor het eerst werd geïntroduceerd in 1972, was en is de ziel van het Amerikaanse merk. Gedragen door polospelers, zou het shirt - evenals de merknaam - zijn gekozen vanwege de ambitieuze status van de sport. “Voor mij heeft de polospeler elegantie en verbeeldingskracht. Het belichaamt verfijnde luxe en een tijdloze stijl", aldus de ontwerper.

Het duurde niet lang voordat het poloshirt een icoon werd van de Amerikaanse stijl.

Voor mij heeft de polospeler elegantie en verbeeldingskracht. Het belichaamt verfijnde luxe en een tijdloze stijl.

Ralph Lauren

Polo Ralph Lauren

In de afgelopen 50 jaar heeft het stuk de meeste modetrends van de mode overleefd, zowel qua status als qua design. Nu wordt het gemaakt van het kenmerkende katoenen gaas van het merk - dat vochtafvoerend werkt en zachter wordt elke keer als je het draagt - het is op maat gemaakt voor elke pasvorm, inclusief klassiek, slank en lang. Een voor wat het iconische logo betreft: voor dat staaltje vakmanschap zijn 982 steken nodig op elk shirt.

In 2017 werd de status van het shirt gecementeerd toen het te zien was in de historische MoMA-tentoonstelling ‘Items: Is Fashion Modern?’. Omdat het kledingstuk beschouwd wordt als een van de belangrijkste kledingstukken van de afgelopen decennia, kwam het zelfs in de permanente collectie van het Museum of Modern Art.

1

2

"Wat ik ook doe, het komt altijd verder van de manier waarop mensen leven. Mijn ontwerpen zijn eerlijk en vanuit het hart en hopelijk raakt dat de diversiteit van de mensen die de Polo dragen", zegt Ralph Lauren. "Het ging nooit om een overhemd, maar om een manier van leven.'

Tegenwoordig betekent die manier van leven een ontwerp voor iedereen, met 32 regenboogkleuren van het poloshirt beschikbaar voor mannen, vrouwen, kinderen, baby's en zelfs honden.