Bestemming

Kenner: Een romantische gids voor Parijs

Deze winter willen we je graag voorbij het voor de hand liggende brengen in de stad van de liefde…

Tijdens een romantisch winterweekend in Parijs kan het verleidelijk zijn om vast te houden aan wat je weet; om 's nachts naar de twinkelende lichten van de Eiffeltoren te worden getrokken, de magnetische aantrekkingskracht van het Hotel Costes (hotelcostes.com) te voelen, waarbij elke wandeling in de schemering je terugbrengt naar het grijze, wervelende water van de Seine, of de obelisk van de Place de la Concorde.

Hier, waar zelfs de meest onopvallende straathoek aan de achterkant van de Moulin Rouge op de een of andere manier buitengewoon romantisch en typisch voor Parijs lijkt, zijn de klassiekers die naam meer dan waard. The Ritz (ritzparis.com) licht op als een baken van goede smaak, terwijl de kinderkopjes van de Place Vendôme zo glad en glanzend lijken als oude munten. La Fontaine de Mars (fontainedemars.com) is nog steeds zo traditioneel als zijn weldadige cassoulet, terwijl een café noir op de stoep van Les Deux Magots (lesdeuxmagots.fr) op de Boulevard Saint-Germain net zo typisch Frans is als het roken van Gitanes.

Hier, waar zelfs de meest onopvallende straathoek op de een of andere manier buitengewoon romantisch en typisch voor Parijs lijkt, zijn de klassiekers die naam meer dan waard.

Village life

The Bicester Village Shopping Collection

Maar Le Marais met zijn galerijen en hipstercharmes krijgt stevige concurrentie van het kunstzinnige Belleville, dat zijn basis heeft in het 10e, 11e, 19e en 20e arrondissement. Creatievelingen en grensverleggende kunstenaars zijn al lang noordoostwaarts getrokken naar deze ooit volkse wijk. De welbekende musea hebben nog steeds de grootste aantrekkingskracht. Het Louvre overtuigt momenteel met zijn Leonardo Da Vinci-tentoonstelling ter gelegenheid van de 500e verjaardag van zijn overlijden. En het grote genie Toulouse-Lautrec wordt herdacht in het Grand Palais. De lokale bevolking bezoekt deze tentoonstelling in de vroege avond om de drukte overdag te slim af te zijn.

Het nog behoorlijk nieuwe Hoxton hotel (thehoxton.com) heeft een stijlvol publiek naar het oude 2ème, Bourse, gelokt. Na een tête-à-tête diner in Frenchie (frenchie-restaurant.com) , op vijf minuten wandelen, beland je hier voor een flirterig slaapmutsje in Jacques Bar en kruip je in bed in een van de kleine maar prachtige kamers.

Probeer beslist ook de zeevruchtenschotels bij Clamato (clamato-charonne.fr) in Faubourg Saint-Antoine, en Invalides’ Restaurant David Toutain (davidtoutain.com) . Zijn vegetarisch geïnspireerde gerechten zijn met twee Michelin-sterren bekroond en ook overheerlijk.

Dit is de magie van de hoofdstad in de winter, een stad waar alles wat oud is even goed het nieuwste nieuw is. En waar alles ervoor zorgt dat je open staat voor de liefde.