Stijl

Spray dye je kleding met Levi’s®

De denim experts laten ons zien hoe we de kunst van het sprayen onder de knie krijgen om een versleten kledingstuk een opfrisbeurt te geven.

Met deze tutorial creëer je een vlotte airbrushed look. Spray-dying is perfect voor het toevoegen van een kleurenpallet aan je geliefde stukken. Beheers de techniek met dit eenvoudige doe-het-zelf project van Levi's®.

01

Benodigdheden

  • 1 effen T-shirt
  • 3 bussen textielspray verf in verschillende kleuren
  • Een dik vel karton
  • Beschermende handschoenen
  • Een zeven-inch record (zie de tip hieronder als je er geen bij de hand hebt!)

Levi's® Tie Dye

02

Wat moet je doen?

Stap 1: Plaats het stuk karton tussen de voor- en achterkant van je T-shirt om kleuruitloop te voorkomen.

Stap 2: Maak de bovenkant glad en spuit de eerste verflaag.

Stap 3: Plaats de plaat in het midden van het ontwerpgebied. Tip: De muziekliefhebbers bij Levi's® kozen voor een 45-toerenplaat (7-inch) om het tweecirkelpatroon te creëren, maar bijna alles kan als sjabloon worden gebruikt. Koop herbruikbare stencils online, of creëer je eigen. Ga voor natuurlijke elementen zoals bladeren en dennennaalden of spuit gewoon over een hand (vergeet geen handschoenen aan te doen!). Als je zin hebt in een uitdaging, maak dan ingewikkelde papieren sjablonen of 'schrijf' woorden met behulp van stroken tape. Wat betreft de textielverf, wij gebruikten Marabu Fashion Spray, een standaard in de kledingindustrie.

Stap 4: Spuit je tweede kleur over de plaat.

Stap 5: Spuit je derde en laatste kleur in het recordgat.

Stap 6: Verwijder de plaat voorzichtig en voeg een paar extra sprays toe als je daar zin in heeft. Tip: Om kleurrijkheid te bereiken en druppels te vermijden, bespuit je het gebied licht om daarna langzaam in lagen op te bouwen. Voor een cool druppeleffect kantel je het T-shirt een beetje en kijkt je hoe de verf naar beneden rolt.

Hou je van de look die je hebt gecreëerd? Probeer je nieuwe vaardigheden uit op andere kledingstukken en draag je vernieuwde stukken met trots.