Inspiratie

Je ultieme gids voor de perfecte video calls

Iedereen is tegenwoordig volop aan het online vergaderen. Beschouw dit als je ultieme gids voor de perfecte Zoom calls.

01

Focus op de bovenste helft

Zoals elke nieuwslezer je zal vertellen, is het de bovenste helft die telt. Heldere kleuren zorgen voor levendigheid - en geven de indruk dat je alert bent. Opteer voor een blazer over je T-shirt, dan ben je binnen enkele seconden moeiteloos getransformeerd van "casual" naar "werk". Ideaal voor de meeting invites van het laatste moment. Ten slotte zijn patronen belangrijk: vermijd krijtstrepen of gedetailleerde prints zoals visgraat, die op het scherm te druk kunnen lijken.

02

Maar vergeet ook de onderkant niet

Het lijkt misschien grappig om in een Zoom-gesprek te zitten, wetende dat je baas je onderkant niet kan zien, maar in geval van vergeetachtigheid loont het om toch ook een onderstuk te dragen.

03

Accessoires om te accentueren

Accessoires zijn een geweldige manier om een look naar een hoger niveau te tillen. Voor vrouwen kunnen een simpele ketting en subtiele oorbellen al voldoende zijn. Een funky hoofdband is de perfecte manier om een bad hairday te redden en een beetje vreugde aan een gesprek toe te voegen. Heren: de flits van een mooi horloge terwijl je aan het gebaren bent, helpt om je punt duidelijk te maken, maar blijf uit de buurt van pakken en stropdassen, tenzij ze verplicht zijn.

04

Make-up

De camera laat je er meer vervaagd uitzien dan je bent, dus omarm een beetje kleur. Doe geen moeite met veel foundation - niemand is dichtbij genoeg om dit te zien - maar een roze lip en een rosé wang zullen je uiterlijk onmiddellijk opfrissen.

05

Verhoog je scherm

Een blik op je neus is verre van vleiend. Plaats daarom je laptopcamera op ooghoogte met een paar dikke magazines of boeken eronder - laten we eerlijk zijn, die dikke (ongelezen) boeken die je gebruikt om te pronken op je boekenkast, zijn nu toch beter geschikt als computerstandaard.

06

Denk aan de verlichting

Als er geen natuurlijke manier is om jezelf van voren te verlichten, plaats dan een paar lampen aan weerszijden van je scherm. Ga nooit met je rug naar een raam zitten - je ziet eruit als een mysterieus silhouet uit een spionagefilm uit de koude oorlog of iemand die Zoom niet kan achterhalen.

07

Overweeg een virtuele achtergrond

Ooit waren Zoom-achtergronden een manier om je technologische aanleg te tonen, maar tegenwoordig is dat beeld van een bijna vergeten vakantie precies wat je nodig hebt om de stemming te verbeteren. Ze hebben ook het extra voordeel dat ze ongewenste indringers op de achtergrond verbergen. Beoordeel je publiek echter: een mooie foto van lavendelvelden in de Provence is prachtig, de meme "I'm fine" is waarschijnlijk een beetje ongepast.