Bestemming

Jouw meest stijlvolle Valentijnsdag ooit

Ga met je wederhelft of alleen...

12 February 2020

Het maakt niet uit of je een knus en intiem plekje zoekt waar je kunt nippen van een bramble cocktail of een rustige privébar op het dak voor een flesje bubbels. Met een van deze vier verrukkelijk decadente hotspots imponeer je jouw Valentijnsdate.

München: Tantris

Dit restaurant heeft maar liefst twee Michelin sterren en een reeks bekroningen. Tantris serveert al bijna 50 jaar spectaculaire culinaire kunst. Dankzij de verrassende en bijzondere wijnkaart met wijnen vanuit alle uithoeken van de wereld en een rijk versierd retro-interieur is het vanzelfsprekend dat dit een van Duitslands beste restaurants is.

Het menu kan op elk moment veranderen, dus raak niet verknocht aan een bepaald gerecht. Maar met zo'n geweldige reputatie kun je er zeker van zijn dat alle gerechten op de kaart je smaakpapillen doen tintelen van vreugde. Probeer vooral het vijfgangenmenu met bijpassende wijnen eens!

tantris.de

Dublin: The Vintage Cocktail Club

Op zoek naar een excuus om je feestelijke kleding uit de kast te halen? Wij hebben er eentje voor je. Haal je jurken met franjes, Gatsby-achtige sieraden en zwierige kostuums uit de kast voor een romantisch rendez-vous bij de Vintage Cocktail Club in Dublin.

Het uitgebreide en kleurrijke cocktailmenu weerspiegelt invloeden die teruggaan tot de 15e eeuw en brengt zowel hulde aan oude favorieten als nieuwe cocktails. Dus trek een fluwelen stoel bij in een intieme hoek, kies een van de overheerlijke drankjes en breng een ontspannen avond door met allerlei kleurrijke cocktails.

vintagecocktailclub.com

Madrid: Salvador Bachiller Gastrobares

Wie zegt dat je moet dineren tijdens een Valentijnsdate? Wij vinden dat je met een decadente brunch op een verrassende locatie net zoveel indruk maakt.

Treed binnen in de geheime binnentuin van Salvador Bachiller. De bar bevindt zich boven de drukke straten van Madrid en staat vol met planten in alle vormen en maten. Er is toch niets romantischer dan ontspannen brunchen op het dak en uitkijken over de torenspitsen en daken van de stad?

gastrobaressb.com

Barcelona: Batuar

Zin in een nachtelijke verwennerij? Dan vind je bij Batuar wat je zoekt. Een elegante en historische bar annex restaurant in het prachtige Cotton House Hotel. Het oogstrelende Batuar bevindt zich middenin het kleurrijke en eigenzinnige Barcelona en is een feest voor de smaakpapillen. Daarnaast is Batuar tot laat in de nacht open, dus jouw avond kan zo lang duren als je wilt.

Begin je avond aan de bar en bestel iets lekkers van de drankenkaart met maar liefst 30 verschillende soorten rum en ga terug naar de koloniale tijd waarop het interieur is geïnspireerd. Daarna schrijd je naar jouw tafel om te genieten van de overheerlijke gerechten uit de verfijnde Catalaanse keuken.

hotelcottonhouse.com