Evenementen

Het meeste halen uit de koopjes

We vroegen personal shoppers Laura Stanley en Ana Nedir naar hun beste tips om het meeste te halen uit de extra kortingen in januari. Maak aantekeningen…

01

Kijk uit naar basisstukken

“Het heeft geen zin om een koopje op de kop te tikken als het gewoon in je garderobe blijft hangen,” zegt Laura. “Voor mij is een zwarte blazer de basis – je kan deze zowel gekleed als casual dragen. Iedereen moet een goed leren jasje hebben en een ‘little black dress’ - A-lijn jurken zijn momenteel zeer trendy.”

“En een betrouwbare tas van goede kwaliteit is essentieel” voegt Ana toe.

02

Vraag iemand om feedback

“Mensen hebben vaak een specifiek beeld van zichzelf, maar vaak geeft de mening van een vreemde aan of een bepaald stuk werkt of niet. Gevoelens zijn niet te koop, dus als je een stuk vindt dat veel complimenten aantrekt, krijg je een heel ander gevoel - vraag steeds om feedback!” zegt Laura.

“Mode is een sterke manier om jezelf uit te drukken, dus we geven onze gasten graag een uniek gevoel - wat soms betekent dat ze hun comfortzones moeten verleggen en voor een opvallende kleur of ontwerp kiezen.”

Mode is een sterke manier om jezelf uit te drukken, dus we geven onze gasten graag een uniek gevoel

Laura Stanley

Personal shopper

03

Laat je niet afleiden

“We vertellen onze klanten om slimmer te winkelen en te kiezen voor stukken die ze nodig hebben in de plaats van stukken die ze gewoon willen - het is heel gemakkelijk om zich te laten afleiden door kleine, goedkope stukken,” zo zegt Ana.

“Ik herinner me dit specifieke paarse jurkje, het was versierd met Swarovski-kristallen en ik vond het fantastisch. Toen het nog verder afgeprijsd was, probeerde ik het te rechtvaardigen om het te kopen - maar ik kon het op niets dragen en voor geen enkele gelegenheid,” zegt Laura. “Daar blijven mensen op vastzitten - op de kortingen in de plaats van wat goed is voor hun garderobe.”

04

Vraag de hulp van een deskundige

“We organiseren een sessie waarbij we door de verlanglijst van een klant lopen: wat zoeken ze, naar welke gelegenheid gaan ze, hoe gaan ze het stylen? Op die manier vermijden ze kopen om te kopen,” zegt Ana. “We zijn als een databank voor de Village – we zien nieuwe artikelen en kunnen kijken of de maten op voorraad zijn voor gasten voordat ze binnenkomen.”

“Onze gasten halen een voordeel omdat we steeds in de boetieks kijken, en de meest indrukwekkende stukken voor hen kiezen. We vragen de winkelbedienden ook of ze extra kortingen kunnen geven - vragen kan geen kwaad!”

Mis het niet: The Extraordinary Sale in The Bicester Village Shopping Collection.