Nieuws

Timberland | Waar schoenen levens veranderen

Gebruikte schoenen krijgen een tweede leven met het Timberland Second Chance-project in samenwerking met Soles4Souls.

“Het hergebruiken van oude producten om nieuwe te maken, bespaart niet alleen niet-hernieuwbare grondstoffen, het is ook een manier om gebruikte spullen opnieuw waarde te geven.” Timberland zet dit jaar opnieuw de schouders onder het Second Chance-project, dat mensen vraagt hun gebruikte schoenen te doneren zodat ze kunnen verdeeld worden in minder gegoede landen.

“In de drie jaar sinds de lancering van het Second Chance-project, hebben we geconstateerd dat de meeste van de schoenen die mensen doneren in uitzonderlijk goede staat zijn. Vaak is het beter om ze schoon te maken en te herstellen, dan om ze volledig te vernietigen en te recycleren,” legt het merk uit. “Zo krijgen de schoenen een tweede leven, en kunnen we mensen helpen die het nodig hebben.”

Nieuw in 2020 is dat het Amerikaanse merk samenwerkt met non-profitorganisatie Soles4Souls. Dankzij deze samenwerking worden de schoenen nog verder verdeeld, wat betekent dat er nog meer mensen – en voeten! – geholpen worden met tweedehands schoeisel.

Duurzaamheid zit al sinds de oprichting in het DNA van Timberland. Het merk wil zijn steentje bijdragen en leverde al heel wat inspanningen – waaronder het omzetten van oude autobanden in rubberen zolen en van plastic flessen in stof. “Er wordt geschat dat de wereldwijde productie van kleding met 63% zal groeien tegen 2030. Dat betekent nog meer afval op stortplaatsen, en een nog grotere belasting van het milieu als we niet meer beginnen te recycleren.”

Het Second Chance-programma werd voor het eerst gelanceerd in 2017, loopt in 17 landen en was sindsdien goed voor wel 3.000 kilo ingezamelde schoenen. Dat zijn ongeveer 5.200 paar schoenen! “Het project is een enorm succes. Daarom hebben we beslist om het opnieuw op te starten en nog eens aan te dringen op het belang van het opzetten van een circulaire economie voor schoenen.”

Zo kan je je schoenen doneren

In de Timberland-boetiek vind je een doos waarin je je gebruikte schoenen die nog in goede staat zijn kan deponeren. Soles4Souls stuurt je schoenen de wereld rond naar mensen die ze kunnen gebruiken, en ook jij wordt beloond voor je vrijgevigheid.

Vergeet niet je gebruikte schoenen in de Second Chance-box te deponeren bij je bezoek aan de Timberland-boetiek.

Doneer je gebruikte schoenen van eender welk merk in de Timberland-boetiek en word beloond voor je vrijgevigheid.

Timberland sloeg de handen in elkaar met Soles4Souls om je ongebruikte schoenen een tweede leven te geven door ze de wereld rond te sturen naar zij die ze kunnen gebruiken. Vergeet niet je gebruikte schoenen in de Second Chance-box te deponeren bij je bezoek aan de Timberland-boetiek.

Bereikbaarheid

Zo bereik je de Village

Lees meer

Maasmechelen Village is open

We kijken er naar uit om jullie terug te verwelkomen in Maasmechelen Village, waar shoppen gebeurt in de openlucht. Wij zijn elke dag open, ook op zondag.