In de buurt van Maasmechelen Village

Fietsen in Limburg

Ontdek het prachtige Limburg per fiets

Van Maasmechelen Village

Als je door Limburg rijdt, merk je dat het één van de mooiste provincies van België is. Maar de allermooiste plekken ontdek je pas per fiets. Hier vind je een aantal van de mooiste plekken voor een unieke fietservaring. Ze zijn niet ver van de Village, dus je kunt na je fietstocht langskomen om de Village te ontdekken. Je kan je fiets parkeren in de gratis fietsenstallingen naast het Tourist Information Centre en de Nike boetiek.

01

Fietsen door het Nationaal Park Hoge Kempen

De schaduwrijke bossen met hier en daar een blik op de heide maken van het Nationaal Park Hoge Kempen een waar fietsparadijs. Fiets langs de rustige jaagpaden en geniet van de prachtige omgeving. Veel delen van de trajecten zijn bovendien volledig autovrij. Af en toe een helling hoort er wel bij, maar je krijgt wel een mooi uitzicht als beloning.

Dankzij het fietsroutenetwerk kan je het Nationaal Park Hoge Kempen met de fiets ontdekken. Gebruik hiervoor handige knooppuntensysteem met de blauwe bordjes als gids onderweg. Station As is gelegen aan knooppunt 41 en is één van de mooiste vertrekplaatsen voor een bezoek aan het Nationaal Park Hoge Kempen.

Het Nationaal Park Hoge Kempen bevindt zich vlak naast Maasmechelen Village.

02

Fietsen door het Water in Bokrijk

Het fietspunt aan knooppunt 91 van het fietsroutenetwerk neemt je doorheen één van de parels van onze fietsprovincie, dwars doorheen het water. Het fietspad neemt je mee van de ene oever tot aan de andere, op een gegeven moment komt het water zelfs tot ooghoogte.

"Fietsen door het water" is gelegen in Bokrijk, een prachtig openlucht museum op 25 minuutjes rijden (met de auto) van Maasmechelen Village. Combineer een halve dag shoppen met een middag fietsen door onze mooie provincie.

03

Fietsen door de bloesems

Het gebied rond Haspengouw is vanwege de fruitteelt één van de mooiste plekken om te ontdekken op de fiets. In het voorjaar fiets je door landschappen met spectaculair bloeiende fruitbomen, terwijl je tijdens het oogstseizoen aan het begin van de herfst zelf fruit kunt plukken en fruitveilingen, wijnproeverijen en zelfs foodtruckfestivals kunt bezoeken. Aanrader!

Vanuit Alden Biesen (op 30 minuutjes rijden met de auto vanaf Maasmechelen Village) kan je een bloesem- en fruitroute starten.

04

De Maasvaart Route

Deze prachtige route neemt je mee langs de gemeenten Kinrooi, Maaseik en Dilsen-Stokkem. Je vertrekt vanuit de jachthaven De Spaanjerd en fietst daarna over rustige, vaak autovrije fietspaden en landwegen. Bovenop de Maasdijk kijk je uit over open weidelandschappen, bezaaid met kleine pittoreske dorpjes.

05

Fietsen door de bomen

Fietsen door een bos kan een echte traktatie voor de zintuigen zijn. Dit fietspad zal je zelfs het gevoel geven dat je één wordt met de natuur en je meenemen naar grotere hoogtes. Dat kun je letterlijk nemen, want je fietst in een dubbele cirkel tot een hoogte van 10 meter tussen de bomen.

Fietsen door de Bomen doe je in Hechtel-Eksel, aan het Pijnven in Bosland, op 45 minuten van Maasmechelen Village, ter hoogte van knooppunt 272 van het fietsroutenetwerk.

06

Reading Between The Lines

In het gebied rondom Borgloon kom je deze unieke doorzichtige kerk tegen, ontworpen door de Belgische architect Gijs Van Vaerenbergh. Dit kunstobject, genaamd 'Reading Between The Lines', maakt deel uit van PIT, een project waarbij veel architecten kunst voor in de open ruimtes van Borgloon aanleverden. De kerk is 10 meter hoog en bestaat uit 100 op elkaar gestapelde stalen platen.

Huur een fiets met 10% korting

Ontdek Limburg op je huurfiets van Fietsparadijs Limburg! Gebruik de kortingscode MMVILLAGE21 en ontvang 10% korting op de huurprijs van je fiets.

Reserveer nu >

(*) De korting is niet geldig op accessoires (bv. een fietstas, fietskaart, ...), meerdaagse verhuring en groepsverhuur. De korting is geldig zolang de voorraad strekt. De code is geldig tot en met 15/11/2021.

Foto's Connecterra (header), Het Kruinenpad en National Parc Hoge Kempen © Visit Limburg
Foto Connecterra ©emmelyva
Foto Reading Between the Lines ©michielpieters
Foto Bokrijk ©fien.depaepe