Do Good

Maasmechelen Village & Make-A-Wish® België-Vlaanderen

Als we kinderen tonen dat hun wensen kunnen uitkomen, dan helpen we hen ook geloven dat ze kunnen herstellen van hun ziekte.

Draag je steentje bij!

Groot of klein: elke donatie aan Make-A-Wish helpt om heel wat nieuwe wensen te vervullen en levens te veranderen. Bovendien is doneren fiscaal interessanter dan ooit, want bij giften vanaf 40 euro per jaar ontvang je een fiscaal attest én geldt er een belastingsvoordeel van 60%.

Doneren kan eenvoudig via de QR-code.

Bij The Bicester Village Shopping Collection willen we zowel lokaal als internationaal ons steentje bijdragen. Daarom ondersteunt Maasmechelen Village met veel liefde een organisatie die de wensen van zieke kinderen vervult: Make-A-Wish® België-Vlaanderen.

Wensen vervullen voor hoop

Positief denken heeft heel wat fysieke en emotionele voordelen. Het zou de overlevingskansen van kinderen met een ernstige ziekte zelfs kunnen vergroten. Net daarom wijdt Make-A-Wish® België-Vlaanderen al zijn tijd en middelen aan het vervullen van de wensen van kinderen tussen 3 en 18 jaar oud die lijden aan een levensbedreigende ziekte. De initiatieven van Make-A-Wish® bezorgen de kinderen een fijne tijd, en geven hen en hun omgeving weer hoop. Wensen zijn de drijvende kracht achter Make-A-Wish®, want elke vervulde wens heeft de kracht om levens te veranderen.

Ik wil vliegen als een vogel

Marthe

Wens

De Make-A-Wish® Foundation

Het begon allemaal met één wens van een zevenjarige jongen met leukemie, die wenste dat hij politieagent kon worden. In 1980 deed zijn lokale community er alles aan om ervoor te zorgen dat zijn wens uitkwam. Dat eerste initiatief zette een beweging in gang die in de loop van de jaren miljoenen levens zou veranderen.

Met de hulp van meer dan 43.000 vrijwilligers over de hele wereld vervulde Make-A-Wish® wereldwijd al zo’n 500.000 wensen. Dat wil zeggen dat er dankzij Make-A-Wish® elke 16 minuten een nieuwe wens wordt vervuld!

Ik wil conducteur worden

Korneel

Wens

Hoe werkt het?

Je kan het zo gek niet bedenken, of Make-A-Wish® maakt het waar. Wensen worden volgens de organisatie enkel beperkt door de verbeelding van het kind zelf: alles wat ze kunnen bedenken, wordt werkelijkheid. Make-A-Wish® België-Vlaanderen betaalt alle kosten – een geste die enkel mogelijk is dankzij de inzet van meer dan 100 vrijwilligers en gulle donaties. 90% van elke donatie gaat rechtstreeks naar het vervullen van de wensen van de kinderen. De resterende 10% wordt gebruikt om de organisatie draaiende te houden. Elke dag opnieuw doen de vrijwilligers alles wat ze kunnen om wensen op de meest creatieve manier te vervullen – elk jaar meer dan 160!

Ik wil CEO van een groot bedrijf zijn!

Mariam

Wens

Hoe kunnen we helpen?

Dit jaar viert Make-A-Wish® België-Vlaanderen zijn dertigste verjaardag. Meer dan ooit is samenwerking de sleutel tot succes zodat de organisatie haar werk kan verderzetten. Maasmechelen Village en Make-A-Wish® hebben daarom een langdurige partnerschap uitgewerkt om een duurzame sociale impact te garanderen.