In de buurt

Bokrijk

Op 30 minuten van Maasmechelen Village vind je het grootste Openluchtmuseum van Vlaanderen. Met meer dan 120 monumenten en tal van initiatieven wordt ons erfgoed daar vandaag springlevend gehouden! Plan je bezoek en stap in de wondere wereld van Bokrijk.

Door Maasmechelen Village

4 August 2019

Onthaasten in het groen


Het Openluchtmuseum ligt in een bosrijk park van maar liefst 550 ha. Combineer je museumbezoek met een fijne wandel- of fietstocht in deze groene omgeving. Het park wordt doorkruist door het Limburgse fietsroutenetwerk met de gekende blauwe knooppuntenbordjes. Vlakbij knooppunt 91 ligt het unieke fietstraject Fietsen door het Water. Je rijdt er dwars door een vijver en ziet, voelt, ruikt het water… zonder nat te worden!

En… de grootste openluchtspeeltuin van het land!


De gratis openluchtspeeltuin van Bokrijk is een speelparadijs voor groot en klein met tal van schommels, megaglijbanen, een kleuterkinderdorp, een natuurlijk avonturenparcours... Er is een zone voor elke leeftijd. Je vindt er ook speeltuigen voor andersvalide kinderen. Voor een kleine bijdrage beleeft elk kind plezier met een partijtje minigolf of met een ritje op de mini-auto’s.

1

6

Nu ook: De wereld van Bruegel


Stap deze zomer in de wereld van Bruegel en ontdek hoe actueel deze Vlaamse Meester is! Deze expo over de schilder Pieter Bruegel de Oude werd het afgelopen jaar zo gesmaakt, dat Bokrijk er nog een vervolg aan knoopt. Je kan de landschappen en Bruegeltaferelen ‘in het echt’ beleven op een interactief Bruegelparcours dat zowel tentoonstellingen als een supercoole Bruegelgame combineert. Na al die eeuwen is het werk van Bruegel nog steeds herkenbaar en relevant, meteen ook het uitgangspunt van de expo. Kies je voor de game, dan krijg je via ‘augmented reality’ een virtuele hoed opgezet, naar het voorbeeld van een echt model uit de 16de eeuw, en ga je op een spannende zoektocht naar verdwenen objecten uit zijn schilderij ‘De strijd tussen Carnaval en Vasten’.

Praktisch: Je kan de expo nog tot en met 30 september 2020 bezoeken. Nadien is het echt te laat!

Reserveer nu je ticket. (prijs: € 5 vanaf 13 jaar, kinderen 3-12 jaar: € 1, kinderen < 3 jaar: gratis)

1

3

Plan je bezoek

Bokrijklaan 1, 3600 Genk, Belgium

Tel: +32 (0)11 265 300

Email: infobokrijk@limburg.be

Bezoek online

Foto's © Bokrijk
Foto's door Luc Daelemans en hoofdfoto door Withkidsontheroad