In de buurt

Bokrijk

In 1252 werd er voor het eerst melding gemaakt van ‘Buscurake’. Het zou echter tot 1938 duren eer de Provincie Limburg eigenaar werd van de site en tot 1953 vooraleer de plannen om een Openluchtmuseum te bouwen officieel werden.

Door Maasmechelen Village

4 August 2019

In 1958 opende Bokrijk Openluchtmuseum de deuren voor de eerste bezoekers, hetzelfde jaar als de Wereldtentoonstelling die in Brussel plaatsvond. Een historisch museum dat bezoekers een kijk geeft op het leven in Vlaanderen van de zestiende eeuw. Je zal ontdekken hoe het verleden onze toekomst inspireert!

Het museum van Bokrijk telt een roerende collectie van ruim 40.000 voorwerpen, gerelateerd aan de cultuur van het dagelijks leven uit/in heel Vlaanderen. Omwille van de diversiteit en veelomvattendheid is het binnen Vlaanderen een unieke collectie verworven via schenkingen, vooral wat betreft de deelcollecties landbouw & voeding, wooncultuur en ambachten.

Keer terug naar het jaar 1913 en assisteren bij de show van acteurs die in de rol van de inwoners van een Haspengouws dorp spelen en dompelen je onder in het dagelijks leven op het Vlaamse platteland anno 1913.

In 2012 opende Bokrijk een nieuw interactief museum 'The Sixties' met thema's en tentoonstellingen uit deze bewogen eeuw.  Heb je de jaren 60 meegemaakt en mis je ze? Of heb je deze periode gemist en wil je ze graag meemaken? (Her)Ontdek typische plekken van de jaren 60 zoals de kapper, de elektrowinkel, de supermarkt, de cinema,… en nog meer.

Laat je in Bokrijk onderdompelen in het verhaal over vakmanschap, bewonder demonstraties of steek zelf de handen uit de mouwen tijdens boeiende ateliers.

Voor de wandel- en fietsliefhebbers, het Openluchtmuseum ligt in een 550 hectare groot park. Een droomomgeving! Bezoek het Arboretum of verken het vijvergebied De Wijers al ‘Fietsend door het water’.

Contact

Bokrijklaan 1, 3600 Genk, Belgium

Tel: +32 (0)11 265 300

Email: infobokrijk@limburg.be

Bezoek online