In de buurt van Maasmechelen Village

Wandelen in Limburg

Hallo lente! Combineer je bezoek aan de Village met een leuke wandeltocht: voel de frisheid van de koele lucht, hoor de vogels zingen in de bomen terwijl de bladeren ritselen onder je voeten en zie hoe de kleuren veranderen naarmate het seizoen vordert.

Van Maasmechelen Village

01

Connecterra en de terrils

Op 5 minuutjes wandelen van Maasmechelen Village vind je Connecterra. Eén prachtig stukje natuur waar meer dan een kwart eeuw geleden de steenkoolmijn van Eisden nog op volle toeren draaide. De mijn van Eisden had niet minder dan vier terrils. Deze zijn ontstaan door het ophopen van andere gesteentes die vrijkwamen bij het delven naar steenkool. Nu kan je in het gebied bewegwijzerde wandelingen volgen van 1,5 tot 11 km over drie van de vier terrils. Bij één van de terrils kan je tot de top wandelen. Je wordt er beloond met een prachtig uitzicht over de omgeving.

02

Het Kruinenpad

Steek vanaf Maasmechelen Village de Maas over en je belandt bijna vanzelf op het Kruinenpad. Het kruinenpad loopt tussen de boomtoppen als een echte luchtbrug in het mijnverzakkingsgebied. Vanop dit unieke spoor ben je de bevoorrechte getuige van de merkwaardige gevolgen van mijnverzakkingen. Maar ook tussen de bomen kom je met al die vogels en insecten ogen te kort. Het Kruinenpad is 181 meter lang.

03

Nationaal Park Hoge Kempen

De schaduwrijke bossen met hier en daar een blik op de heide maken van het Nationaal Park Hoge Kempen een waar wandelparadijs. Wandel langs de rustige jaagpaden en geniet van de prachtige omgeving. Veel delen van de trajecten zijn bovendien volledig autovrij. Af en toe een helling hoort er wel bij, maar je krijgt wel een mooi uitzicht als beloning.

04

Reading Between The Lines

In het gebied rondom Borgloon kom je deze unieke doorzichtige kerk tegen, ontworpen door de Belgische architect Gijs Van Vaerenbergh. Dit kunstobject, genaamd 'Reading Between The Lines', maakt deel uit van PIT, een project waarbij veel architecten kunst voor in de open ruimtes van Borgloon aanleverden. De kerk is 10 meter hoog en bestaat uit 100 op elkaar gestapelde stalen platen.

05

Bokrijk

Op 30 minuten van Maasmechelen Village vind je het grootste Openluchtmuseum van Vlaanderen: Bokrijk. Het Openluchtmuseum ligt in een park van maar liefst 550 ha. Combineer je museumbezoek met een fijne wandeltocht in deze bosrijke omgeving. Met meer dan 120 monumenten wordt ons erfgoed daar vandaag springlevend gehouden!

Foto's Connecterra (header), Het Kruinenpad en National Parc Hoge Kempen © Visit Limburg
Foto Connecterra ©emmelyva
Foto Reading Between the Lines ©michielpieters
Foto Bokrijk ©fien.depaepe