In de buurt van Maasmechelen Village

Wandelen in Limburg

Geniet van deze adembenemende plekken

Van Maasmechelen Village

Limburg is een echt wandelparadijs. Voor veel mensen is de Limburgse natuur dé reden om naar onze provincie te komen. Combineer je bezoek aan Maasmechelen Village met een leuke wandeltocht, dé perfecte manier om de natuur beter te verkennen. Voor elk type wandelaar is er wel wat wils in onze regio.

01

Connecterra en de Terrils

Op 5 minuutjes wandelen van Maasmechelen Village vind je Connecterra. Eén prachtig stukje natuur waar meer dan een kwart eeuw geleden de steenkoolmijn van Eisden nog op volle toeren draaide. De mijn van Eisden had niet minder dan vier terrils. Deze zijn ontstaan door het ophopen van andere gesteentes die vrijkwamen bij het delven naar steenkool. Nu kan je in het gebied bewegwijzerde wandelingen volgen van 1,5 tot 11 km over drie van de vier terrils. Bij één van de terrils kan je tot de top wandelen. Je wordt er beloond met een prachtig uitzicht over de omgeving.

02

Het Kruinenpad

Steek vanaf Maasmechelen Village de Maas over en je belandt bijna vanzelf op het Kruinenpad. Het kruinenpad loopt tussen de boomtoppen als een echte luchtbrug in het mijnverzakkingsgebied. Vanop dit unieke spoor ben je de bevoorrechte getuige van de merkwaardige gevolgen van mijnverzakkingen. Maar ook tussen de bomen kom je met al die vogels en insecten ogen te kort. Het Kruinenpad is 181 meter lang.

03

Nationaal Park Hoge Kempen

De schaduwrijke bossen met hier en daar een blik op de heide maken van het Nationaal Park Hoge Kempen een waar wandelparadijs. Wandel langs de rustige jaagpaden en geniet van de prachtige omgeving. Veel delen van de trajecten zijn bovendien volledig autovrij. Af en toe een helling hoort er wel bij, maar je krijgt wel een mooi uitzicht als beloning.

04

Paarse Heide

Van half augustus tot half september is de beste periode om de Paarse Mechelse Heide te bezoeken, want dan staat de heide volledig in bloei. Sommige routes doen je stevig klimmen. Maar als beloning kijk je tot in Nederland en bij mooi weer zelfs tot in Duitsland en de Hoge Venen.

Sinds kort kan je de Mechelse Heide ontdekken met het Zandloperpad. Dit is een verhard pad van 1,5 km lang, dat je laat kennismaken met het typische heide- en duinenlandschap van de Hoge Kempen. Onderweg passeer je ook de kenmerkende biotopen van dit landschap. Het pad is verhard zodat ook rolstoelgebruikers en jonge gezinnen met kinderwagens kunnen genieten van het mooie landschap.

Parkeer je auto voor of na je bezoek aan Maasmechelen Village gratis aan Joseph Smeetslaan 280, 3630 Maasmechelen voor het perfecte dagje uit.

Foto's © Visit Limburg